Tietoa meistä
Meidän
Tarina
Dramatic Combat Finland Ry (tuonnempana DCF) on toiminut vuodesta 2007 Suomen johtavana näyttämö- ja elokuvataistelun edistämiseen keskittyvänä yhteisönä. Vuoteen 2019 asti yhdistys tunnettiin nimellä Suomen näyttämötaisteluyhdistys ry/Finlands scenkampsförening rf.
​
Yhdistyksen tarkoituksena on tuottaa Suomeen näyttämötaistelun koulutusta, edistää alan tunnettavuutta sekä tarjota foorumi erikoisalasta kiinnostuneiden kohtaamiselle. DCF tarjoa monipuolista koulutusta esittävien taiteen ammattilaisille. Järjestämämme työpajat kokoavat yhteen kotimaiset ja kansainväliset tekijät, ja antavat koulutuksen lisäksi loistavan verkoistoitumismahdollisuuden.
Toiminnan päätavoitteena on antaa ensisijaisesti teatterin, tanssin ja sirkustaiteen ammattilaisille sekä alojen opiskelijoille työkaluja lukea ja kertoa väkivaltaisia tarinoita maailmalla ammattimaisena pidetyllä tasolla ja laajuudella. Vuosi vuodelta taistelukoreografioiden ja stunttien vaatimukset ovat kasvaneetsiintyjien taitojen on pysyttävä näiden vaatimusten mukana, jotta työskentely pysyy turvallisena.
DCFin vastaavana opettajana toimii teatteritaiteen maisteri, taistelukoreografi ja stunt-koordinaattori Oula Kitti. Hän on ensimmäinen suomalainen, joka on valmistunut Nordic Stage Fight Society:n opettajaksi (NSFS Teacher) ja on Fight Directors Canada -yhdistyksen Honorary Fight Director vuodesta 2016. Kitti opettaa aktiivisesti näyttämötaistelua mm Taideyliopistossa, Tampereen korkeakouluyhteistössä sekä Turun taideakatemiassa. Hänen käsialaansa on
taistelukoreografiat monissa kotimaisissa ja kansainvälisissä TV- ja elokuvatuotannoissa, sekä teatteriesityksissä esimerkiksi Turun kaupunginteatterin Hobitti ja Sormusten herran.
Yhdistyksen toinen opettaja on tanssija, sirkustaiteilija ja urheilutieteiden maisteri Iiro Heikkilä. Hän on valmistunut NSFS:n opettajaksi vuonna 2019, ja on toinen suomalainen jolle tämä nimike on myönnetty.
Tähän mennessä yhdistys on Suomen osalta suunnannut kurssinsa teatterin ammattikentällä työskenteleville tai alan opiskelijoille. Myös alati vahvistuva kotimainen TV- ja elokuva-ala asettavat kasvavia vaatimuksia näyttelijöille, joiden ammattitaidon on pysyttävä muun maailman mukana. Teatteri, tanssin ja sirkustaiteen ammattilaiset ovat kokeneet kasvavaa tarvetta varsinaisille näyttämö- ja kamerataistelun taidoille, kun näytelmät, elokuvat ja TV-sarjat vaativat entistä monimutkaisempia stuntteja ja akrobaattisia taistelukohtauksia, jotka edellyttävät vahvan osaamispohjan sekä näyttämötaistelun että oman taidemuodon puolelta.
​
Näyttämötaistelun harjoittaminen on hyödyllistä, sillä se opettaa kontaktia ja saumatonta yhteistyötä fyysisen kuuntelun kautta. Se kehittää koordinaatiota, ketteryyttä, tilallista hahmottamista, tarkkuutta ja kehonhallintaa.
​
Toimintaamme ovat olleet mm kuukausittaiset Fight Sunday -avoimet treenit, erilaiset stuntti ja näyttämötaistelu työpajat ja noin viiden vuoden välein Suomessa järjestettävä Pohjoismaisen näyttämötaisteluyhdistyksen (Nordic Stage Fight Society) kesätyöpaja.